Αλμα στο ΧΑ με νέο υψηλό έτους

Στις 2.611,52 μονάδες, που αποτελεί νέο υψηλό έτους, εκτινάχθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με «πρωταγωνίστριες» τις τράπεζες. Την αγορά βοήθησε τόσο το θετικό κλίμα που επεκράτησε στις ξένες κεφαλαιαγορές όσο και εκθέσεις διεθνών οίκων που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης της αγοράς σημείωσε κέρδη 1,81% και έκλεισε στις 2.611,52 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε και στις 2.622 μονάδες.

Αλμα στο ΧΑ  με νέο  υψηλό έτους | tovima.gr

Στις 2.611,52 μονάδες, που αποτελεί νέο υψηλό έτους, εκτινάχθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με «πρωταγωνίστριες» τις τράπεζες.

Την αγορά βοήθησε τόσο το θετικό κλίμα που επεκράτησε στις ξένες κεφαλαιαγορές όσο και εκθέσεις διεθνών οίκων που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης της αγοράς σημείωσε κέρδη 1,81% και έκλεισε στις 2.611,52 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε και στις 2.622 μονάδες.

Σημαντικά ενισχυμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν ο όγκος των συναλλαγών, στοιχείο ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τοποθετήσεις.

Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ξεπέρασε ύστερα από αρκετό καιρό τα 345 εκατ. ευρώ, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στους αναλυτές ότι η άνοδος μπορεί να έχει και συνέχεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk