Τα μάθατε τα νέα;

Η κουκούλα θεωρείται από τούδε και στο εξής επιβαρυντικό στοιχείο στην περίπτωση διάπραξης αδικήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια. Ποιος να το έλεγε ότι οι παιδικοί ήρωες α λα Μπάτμαν και Σπάιντερμαν θα κατέληγαν…ανεπιθύμητα πρόσωπα! Με την περίπτωση της Κοκκινοσκουφίτσας τι γίνεται; Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε, για να μην την πατήσετε, ότι: αν π.χ. σπάσετε βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας έχοντας καλυμμένο κεφάλι και πρόσωπο και σας τσακώσουν θα τιμωρηθείτε με μεγαλύτερη ποινή από ό,τι αν προβαίνατε στον ίδιο βανδαλισμό ακάλυπτοι.

Η κουκούλα θεωρείται από τούδε και στο εξής επιβαρυντικό στοιχείο στην περίπτωση διάπραξης αδικήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια. Ποιος να το έλεγε ότι οι παιδικοί ήρωες α λα Μπάτμαν και Σπάιντερμαν θα κατέληγαν…ανεπιθύμητα πρόσωπα! Με την περίπτωση της Κοκκινοσκουφίτσας τι γίνεται;

Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε, για να μην την πατήσετε, ότι: αν π.χ. σπάσετε βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας έχοντας καλυμμένο κεφάλι και πρόσωπο και σας τσακώσουν θα τιμωρηθείτε με μεγαλύτερη ποινή από ό,τι αν προβαίνατε στον ίδιο βανδαλισμό ακάλυπτοι. Δεν έχω διευκρινίσει αν το μέτρο αφορά και τα καπέλα.

Επιβαρυντικό στοιχείο, σε περίπτωση πάντα που σας κάνουν τσακωτούς ενώ παρανομείτε, είναι σύμφωνα με τα νέα μέτρα και «η αλλοίωση προσώπου». Κατόπιν τούτου, προσοχή στην επιλογή του πλαστικού χειρουργού που θα κάνει το επόμενο λίφτινγκ σας… (Υποθέτω ότι οι μέχρι σήμερα αποτυχημένες αισθητικές επεμβάσεις, ρινοπλαστικής, εμφύτευσης σιλικόνης σε χείλη και ζυγωματικά κτλ., που κατέστρεψαν δεκάδες επώνυμες και μη Ελληνίδες αλλοιώνοντας ανατριχιαστικά τα πρόσωπά τους, θα εξαιρεθούν των νέων αυστηρών μέτρων.)

Ανακοίνωσε και μέτρα για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές ο κ. Δένδιας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζω την αναπροσαρμογή του ορίου κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση από 2,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης που ήταν μέχρι σήμερα σε 5 και από 25 γραμμάρια ακατέργαστης σε 50-που επιχειρεί να αφήσει έξω από τα κελιά νέους… πελάτες του σωφρονιστικού συστήματος. Να υποθέσω ότι αν δεν αποδώσει και αυτή η γενναιόδωρη πράξη θα αναπροσαρμόσουν πάλι προς τα πάνω τους αριθμούς; (Αν συνεχίσουν έτσι σε μερικούς μήνες θα είναι σχεδόν νόμιμο να είσαι έμπορος ναρκωτικών…)

Εκκλησιαστική περιουσία (και) το παρκάκι του Ευαγγελισμού! Για το οποίο (και όχι μόνο) η Εκκλησία κατέθεσε δήλωση στο Κτηματολόγιο. Οχι, δεν αμφισβητεί το κοινόχρηστο (πλέον) του χώρου, αλλά δεν παραιτείται και των δικαιωμάτων της. Αραγε οι θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται μέσα στο παρκάκι θα υποχρεούνται τούδε και στο εξής να κάνουν την προσευχή τους πριν αρχίσουν το φαγητό τους; Θα σας γελάσω…

Και η πλατεία Μαβίλη θεωρείται, μεταξύ άλλων, εκκλησιαστική περιουσία. Θα έπρεπε να το έχω καταλάβει: εδώ και χρόνια, όποτε περνώ αργά το βράδυ, βλέπω πλήθη πιστών να κάνουν ολονυχτία όρθιοι (έξω από τα μπαράκια της περιοχής).

Αποφεύγουν τις υπηρεσίες Υγείας οι μετανάστες στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα. Με τέτοιες (μη) υπηρεσίες, αναμενόμενο ήταν. Εδώ τις αποφεύγουμε οι αυτόχθονες που θέλουμε να έχουμε την υγειά μας.

Οπως κι αν έχει, το πρόγραμμα Μighealthnet επιδιώκει να συμβάλει στην ανάπτυξη καλών πρακτικών σχετικά με την υγεία μεταναστών και μειονοτήτων. Πληροφορίες για τη χρήσιμη αυτή πρωτοβουλία στην ιστοσελίδα www.mighealt.net.el.

Μια είδηση την οποία κι αν τώρα την προσπεράσετε σχετικά αδιάφοροι το ερχόμενο καλοκαίρι που εντελώς τυχαία μαζί με την άνοδο θερμοκρασίας θα προκύψουν και οι πυρκαϊές στις δασικές περιοχές θα τη θυμηθείτε: σε διάλυση βρίσκεται η Δασική Υπηρεσία, σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Δασολόγων. Από τις προβλεπόμενες 5.000 θέσεις καλύπτονται μόνον οι 2.500, με τους περισσότερους υπαλλήλους να ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Την ίδια στιγμή, ενώ για τις κατασβέσεις πυρκαϊών διατίθενται ετησίως 500 εκατομμύρια ευρώ, για την πρόληψη διατίθενται μόλις οκτώ εκατομμύρια. Το θέλουμε λαμπαδιασμένο το δάσος για να βάλουμε το χέρι στην τσέπη!

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης «οι κοινωνικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και συνεχίζουν να επιδεινώνονται», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Οικονομία, Χοακίν Αλμούνια. Η παρατηρητικότητά του εντυπωσιάζει!

Δήλωσε κάτι ακόμη ο κ. Αλμούνια: «Δεν μπορούμε να κοιτάμε τις εντάσεις που αυξάνονται από παντού,πρέπει να διαθέσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να βοηθήσουμε όσους χάνουν τις θέσεις εργασίας τους». Και γιατί δεν το κάνουν;

Σε μείωση κατά 20% των ωρών εργασίας του προσωπικού του προχώρησε ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς στις επιχειρήσεις του στη Βόρεια Ελλάδα. Η οποία θα συνοδεύεται, υποθέτω, και με μείωση των απολαβών τους. Σε μια προσπάθειά του να αποσβέσει τη χασούρα της απαγωγής; Αναφέρομαι στο ποσό που δεν του επεστράφη από τα λύτρα που είχε καταβάλει. (Οι κοινωνικές επιπτώσεις της ανεπάρκειας της αστυνομίας!)

Επηρεασμένος, υποθέτω, από την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας, ο χορογράφος κ. Κ. Ρήγος παρουσιάζει στο Εθνικό Θέατρο τη χοροθεατρική παράσταση «Τιτανικός». Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου «ο “Τιτανικός” είναι η άβυσσος,ο φόβος,ο κίνδυνος.Είναι η απώλεια του ελέγχου,οι φαντασιώσεις και οι ψευδαισθήσεις». Μολονότι η παράσταση, φαντάζομαι, ουδεμία σχέση έχει με υπαρκτά πρόσωπα, αν αυτό δεν είναι πολιτικοποιημένο θέατρο, τότε τι είναι;

Λεπτομέρεια: τους ήρωες του χοροθεατρικού θεάματος του κ. Ρήγου τους συναντούμε όταν έχουν ήδη συγκρουστεί με το παγόβουνο.

Σαν να λέμε στη μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ εποχή!

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στη γειτονική Ιταλία το ευφάνταστο σχέδιο του πρωθυπουργού της Σίλβιο Μπερλουσκόνι να άρει την υποχρέωση τήρησης του ιατρικού απορρήτου. Ζητώντας από τους γιατρούς να παραβούν τον όρκο τους και να ενημερώνουν τις Αρχές εάν υποψιαστούν ότι κάποιος ασθενής τους είναι παράνομος μετανάστης. Θα πηγαίνουν δηλαδή οι κακομοίρηδες στον γιατρό για να βρουν την υγειά τους και θα βρίσκονται στη στενή. Δεν είναι ό,τι πιο ανθρωπιστικό έχω ακούσει.

Κύριε διευθυντά

Την ανησυχία του για την (κατιούσα) πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές. Ανησυχία που κατά καιρούς εκφράζουν και άλλα μέλη της κυβερνήσεως. Μήπως από τα λόγια περάσουν στην πράξη, επιδιώκοντας να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να πέσουν οι τιμές; Ειδάλλως θα αναγκαστώ να σας ζητήσω αύξηση εν όψει των διακοπών μου. Που δεν θα μου τη δώσετε…

Μετά τιμής (και παραπόνου)

ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk