Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις σχετικά με την απομάκρυνση των φορέων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον σφιχτό εναγκαλισμό της από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομίας. Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών και την επιστολή του ΣΜΕΧΑ προς τον εικονιζόμενο στο σκίτσο υπουργό Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου , ο εισηγητής του ΠαΣοΚ για το νομοσχέδιο «Σύστημα Αϋλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις» κ.

«Ο μεγάλος τιμονιέρης»
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις σχετικά με την απομάκρυνση των φορέων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον σφιχτό εναγκαλισμό της από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομίας. * * *
Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών και την επιστολή του ΣΜΕΧΑ προς τον εικονιζόμενο στο σκίτσο υπουργό Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου , ο εισηγητής του ΠαΣοΚ για το νομοσχέδιο «Σύστημα Αϋλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις» κ. Μ. Ανδρουλάκης ζητεί την απόσυρση των διατάξεων για τη σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

* * *
Ο κ. Ανδρουλάκης στηλιτεύει τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει «ο μέγας τιμονιέρης της αγοράς». Καλού-κακού, μην εκτιθέμεθα…
Καθησυχαστικός για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος εν όψει καλοκαιριού εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης. Είπε μάλιστα ότι «από τις επαφές που είχε μέχρι σήμερα με τη διοίκηση της ΔΕΗ», η εικόνα για το καλοκαίρι είναι θετική και υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. * * *
«Από τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ φαίνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν θα υπάρξει πρόβλημα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. Προσέξτε τις ακριβολογικές εκφράσεις του υπουργού: «από τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ», «φαίνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα» και «υπάρχει αισιοδοξία». * * *
Να ΄χουμε και τον νου μας και να μην εκτεθούμε, που λένε.

Εκπρόσωπος
Ζητούσαν να μάθουν αλλά δεν τους έλεγε. Ο λόγος για τη συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο Οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν.Λέγκας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

* * *
Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο κ. Παπαθανασίου έφυγε βιαστικός από το υπουργείο για άλλη συνάντηση και αμέσως μετά εμφανίστηκε ο κ. Λέγκας, ο οποίος όμως δεν έκανε καμία δήλωση, παραπέμποντας για απαντήσεις στις ερωτήσεις που του τέθηκαν στην ΑΔΕΔΥ.

* * *
Να φανταστούμε ότι η κυβέρνηση εκπροσωπείται από το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ; Η απειλή των remote members
Δύο remote members (μέλη εξ αποστάσεως) φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα με την κατάταξη των ΑΧΕ βάσει της αξίας συναλλαγών τον Φεβρουάριο.

* * *
Πρόκειται για τη UΒS στην 9η θέση με μερίδιο αγοράς 3,10% και τη Μerrill Lynch στη 10η με μερίδιο 2,10%. Αργά αλλά σταθερά οι ξένοι οίκοι κερδίζουν μερίδια αγοράς προς απογοήτευση των μεγάλων εγχώριων ΑΧΕ (αυτές πλήττονται κυρίως, αφού οι ξένοι ήταν πελάτες τους) που κατά γενική ομολογία δεν πίστευαν ότι μπορούν να απειληθούν.

* * *
Σημεία των καιρών! Αλλαγές
Νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τοποθετήθηκε χθες ο κ. Θ.Ματάλας αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος γραμματέα κ. Ν. Κατσακιώρη.

Νέος γύρος
Και πάλι στα δικαστήρια θα βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή οι διοικήσεις εννέα τραπεζών με την ΟΤΟΕ για την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων.

* * *
Την ημέρα αυτή εκδικάζονται οι αγωγές των τραπεζών Εθνική, ΕFG Εurobank Εrgasias, Αlpha Βank, Γενική, Αττικής, Πανελλήνια, Μillennium, Αspis Βank και FΒΒ και των οργανώσεών τους (Ελληνική Ενωση Τραπεζών και Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος) εναντίον της ΟΤΟΕ και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εξέδωσε την απόφαση για τη σύμβαση την οποία αρνούνται να εφαρμόσουν οι τράπεζες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk