YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 μέτρια καυτερή πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη στη μέση 2 σκελίδες σκόρδο χυμό από 2 λεμόνια 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 12 φτερούγες κοτόπουλου 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες, κατεψυγμένες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά 2 κ.σ. χυμό λεμονιού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μάνγκο, σε κυβάκια 10 φύλλα βασιλικού 1 αντίβ, σε φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφαιρούμε το εντεράκι από τις γαρίδες (σε περίπτωση που […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη 4-5 κ.σ. σταφίδες 3-4 κ.σ. καρυδόψιχα, σπασμένη 2 φύλλα σφολιάτας 2 αβγά, χτυπημένα 3 κ.σ. μαυροκούκι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 τετράγωνα κομμάτια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 συσκευασία τυρί καμαμπέρ (250 γρ.) 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος 1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 4 ή περισσότερες φέτες ψωμί, φρυγανισμένο EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε το τυρί από τη συσκευασία του και αφαιρούμε προσεκτικά, με μαχαίρι, την επάνω πλευρά της κρούστας του. Τοποθετούμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 γρ. σπαγκέτι, κομμένα στη μέση 350 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (αρακά, καρότο, καλαμπόκι) 4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο λίγο έ.π. ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τον ζωμό […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 1 κ.σ. σησαμέλαιο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 φλ. μανιτάρια, μόνο τα καπέλα χωρίς το ποδαράκι, σε μεγάλα κομμάτια 1 μεσαίο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες 1 κ.γ. σριράτσα* ή ταμπάσκο 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 2 λίτρα ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό 170 γρ. στιγμιαία νουντλς 3 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί 1 λίτρο ζωμό βοδινού (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό 4 μεσαίου μεγέθους φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγκέτα) 4 μέτριες φέτες μαλακή γλυκιά γραβιέρα αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το […]
ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα) 1 κ.γ. σησαμέλαιο 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη 300 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό 400 ml γάλα καρύδας 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο αλάτι, πιπέρι ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα ΥΛΙΚΑ Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φέτες μπέικον, σε καρέ 1 μεσαίο κουνουπίδι, σε μπουκετάκια 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1/3 φλ. ξινόγαλα 1 κ.σ. βούτυρο, σε θ.δ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 φλ. τσένταρ, τριμμένο 2-3 κ.σ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, «γυρίζουμε» το μπέικον […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. γαλέτα 1/4 φλ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα 1 μεγάλο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και σε ένα άλλο το αλεύρι. Σε ένα τρίτο, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 μεγάλο μπρόκολο, σε μπουκετάκια 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ 40 γρ. ταχίνι 1½ κ.γ. μέλι 2 κ.γ. χυμό λεμονιού 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 3 κ.σ. νερό EKTEΛΕΣΗ Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και το μπρόκολο. Ζεματίζουμε για 3 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. σπαγκέτι αλάτι 1 μεσαίο μπρόκολο, σε μπουκετάκια 250 γρ. τσορίθο, σε ροδέλες 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 200 γρ. κρεμώδες τυρί, τύπου Philadelphia ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου 3 […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 μικρό, στρογγυλό καρβέλι ψωμί 350 γρ. κεφαλογραβιέρα ή έμενταλ σε φέτες για τοστ, σε μικρότερα κομμάτια 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 1/4 φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 2 κ.γ. παπαρουνόσπορο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, προσέχοντας να […]
YΛΙΚΑ (για 3 άτομα) 2 κ.σ. κουκουνάρι 200 γρ. baby σπανάκι, πλυμένο 1 φλ. ρώγες πράσινου σταφυλιού, πλυμένες και κομμένες στη μέση ½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη 1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, καβουρντίζουμε το κουκουνάρι ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 5 λεπτά, ώσπου […]
YΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια) 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο κούρου για τάρτες και πίτες ½ φλ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 1/3 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα, απύρηνα και χονδροκομμένα 4 κ.σ. καρυδόψιχα, χονδροσπασμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και […]
YΛΙΚΑ (για 8 μίνι μπέργκερ) 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. κρύο νερό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 8 φέτες τσένταρ 8 μίνι ψωμάκια για μπέργκερ 8 φύλλα μαρουλιού 1 μεσαία ντομάτα, σε ροδέλες ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ½ φλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1/4 φλ. μπίρα, κατά προτίμηση ξανθιά 1 κ.σ. ζάχαρη […]