ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 λίτρο ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

100 γρ. σπαγκέτι, κομμένα στη μέση

350 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (αρακά, καρότο, καλαμπόκι)

4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο

λίγο έ.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και την ντομάτα να βράσουν για περίπου 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσθέτουμε τα σπαγκέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Λίγα λεπτά προτού βράσουν πλήρως τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτούν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίροντας με 1 κ.σ. σάλτσα πέστο, ελάχιστο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα σε κάθε μπολ.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.