ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 μεγάλο μπρόκολο, σε μπουκετάκια

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ

40 γρ. ταχίνι

κ.γ. μέλι

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κ.σ. νερό

EKTEΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και το μπρόκολο. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε τα μπουκετάκια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε καυτό τηγάνι-γκριλιέρα ψήνουμε τα μπουκετάκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σος ταχινιού: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και ½ κ.σ. νερό. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το νερό σε δόσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος. Μεταφέρουμε το μπρόκολο σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.