ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 μεγάλο μπρόκολο, σε μπουκετάκια
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ40 γρ. ταχίνι
1½ κ.γ. μέλι
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 κ.σ. νερό
EKTEΛΕΣΗΣε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και το μπρόκολο. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε τα μπουκετάκια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε καυτό τηγάνι-γκριλιέρα ψήνουμε τα μπουκετάκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σος ταχινιού: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και ½ κ.σ. νερό. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το νερό σε δόσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος. Μεταφέρουμε το μπρόκολο σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.