Σαλάτα με μπρόκολο και σος ταχινιού

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 μεγάλο μπρόκολο, σε μπουκετάκια

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ

40 γρ. ταχίνι

κ.γ. μέλι

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κ.σ. νερό

EKTEΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και το μπρόκολο. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε τα μπουκετάκια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε καυτό τηγάνι-γκριλιέρα ψήνουμε τα μπουκετάκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Σος ταχινιού: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και ½ κ.σ. νερό. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε να προσθέτουμε το νερό σε δόσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος. Μεταφέρουμε το μπρόκολο σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk