Ιαπωνική σούπα ράμεν

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 φλ. μανιτάρια, μόνο τα καπέλα χωρίς το ποδαράκι, σε μεγάλα κομμάτια

1 μεσαίο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες

1 κ.γ. σριράτσα* ή ταμπάσκο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 λίτρα ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό

170 γρ. στιγμιαία νουντλς

3 φλ. λαχανίδα, ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη σριράτσα (ή το ταμπάσκο), τη σάλτσα σόγιας και τον καυτό ζωμό κότας. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση.

Προσθέτουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη λαχανίδα και αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολ. Γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

* Θα τη βρείτε σε μπακάλικα με έθνικ προϊόντα.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk