Σούπα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)

1 κ.γ. σησαμέλαιο

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές

1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη

300 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου), καυτό

400 ml γάλα καρύδας

1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο

αλάτι, πιπέρι

ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα

ΥΛΙΚΑ

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες ώσπου να πάρουν χρώμα, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και το γάλα καρύδας. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να πάρει βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της φωτιάς, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ακόμη 6-7 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk