ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. γαλέτα

1/4 φλ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα

1 μεγάλο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και σε ένα άλλο το αλεύρι. Σε ένα τρίτο, αναμειγνύουμε τη γαλέτα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε ως τη μέση ένα βαθύ τηγάνι με καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βουτάμε ένα ένα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού αρχικά στα αβγά, στη συνέχεια στο αλεύρι και τέλος στο μείγμα παρμεζάνας, ώσπου να καλυφθούν καλά.

Τηγανίζουμε σε δόσεις τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.