• Αναζήτηση
  • Μίνι μπέργκερ

    YΛΙΚΑ (για 8 μίνι μπέργκερ)

    500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

    4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    2 κ.σ. κρύο νερό

    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    8 φέτες τσένταρ

    8 μίνι ψωμάκια για μπέργκερ

    8 φύλλα μαρουλιού

    1 μεσαία ντομάτα, σε ροδέλες

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ

    ½ φλ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

    1/4 φλ. μπίρα, κατά προτίμηση ξανθιά

    1 κ.σ. ζάχαρη

    1-2 κ.γ. αλάτι

    EKTEΛΕΣΗ

    Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.

    Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο προτού ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε επάνω σε κάθε μπιφτέκι από 1 φέτα τσένταρ και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

    Σάλτσα μπίρας: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, την μπίρα, τη ζάχαρη και το αλάτι.

    Σύνθεση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια. Αλείφουμε τα κάτω μισά ψωμάκια με τη σάλτσα μπίρας. Βάζουμε επάνω από 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 1 μπιφτέκι. Κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk