YΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 30. εκ) βασική ζύμη για πίτσα 1-2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. χονδρό αλάτι ½ μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε στο ταψί τη ζύμη, που σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να γίνει παχουλή και αφράτη, και περιχύνουμε με το λάδι. Πασπαλίζουμε με […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί κουζίνας) βασική ζύμη για πίτσα 50 γρ. φέτα 4-5 φέτες τυρί έμενταλ 3 μπάλες μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένες, σε κύβους 4-5 φέτες μορταδέλα, σε καρέ EKTΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και μοιράζουμε από πάνω τη φέτα, το έμενταλ και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 15 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί κουζίνας) βασική ζύμη για πίτσα 6-7 κ.σ. σάλτσα ντομάτας 2 μανιτάρια πορτομπέλο, μεσαίου μεγέθους, σε λεπτές φέτες ½ μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες 3 μπάλες μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένες, σε κύβους 5 φέτες ζαμπόν, σε καρέ 5-6 φέτες σαλάμι, πικάντικο, κομμένες στη μέση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε τη ζύμη […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί κουζίνας) βασική ζύμη για πίτσα 6-7 κ.σ. σάλτσα ντομάτας 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη 3 μπάλες μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένες, σε κύβους 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης, σε λεπτές φέτες ½ ματσάκι ρόκα, τα φύλλα 1 κ.γ. κρέμα μπαλσάμικου, προαιρετικά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα […]
YΛΙΚΑ (για 1 ταψί κουζίνας) βασική ζύμη για πίτσα 6-7 κ.σ. σάλτσα ντομάτας 50 γρ. φέτα 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψητή, σε λωρίδες 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες 3 μπάλες μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένες, σε κύβους EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Μοιράζουμε από πάνω τα υπόλοιπα […]
YΛΙΚΑ (για το ταψί του φούρνου*) ½ λίτρο νερό 25 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή) 900 γρ. ιταλικό αλεύρι τύπου 00 για πίτσα ή αλεύρι άσπρο, σκληρό και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα 1 κ.σ. ζάχαρη 1 αβγό (προαιρετικά) 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 10-15 γρ. αλάτι *Αν κάνουμε λεπτό το ζυμάρι, η ποσότητα είναι αρκετή για […]