ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό παϊδάκια γαλοπούλας, από το μπούτι αλάτι, πιπέρι ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χονδροκομμένα 500 ml ζωμό κοτόπουλου χυμό από 1 λεμόνι 2 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για […]
YΛΙΚΑ (για 4 παιδιά) έ.π. ελαιόλαδο 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτά μπαστουνάκια 6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 5 αβγά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 παιδιά) 2 στήθη κοτόπουλου, σε φέτες πάχους 2 εκ. 1 αβγό 125 γρ. γαλέτα 250 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για τα λαχανικά 1 μελιτζάνα, σε ροδέλες πάχους 1 εκ. 1 κολοκυθάκι, σε ροδέλες πάχους 2 εκ. 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη στα 4 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς) 2 φέτες πολύσπορο ψωμί ½ στήθος κοτόπουλου, βρασμένο 5-6 φλοίδες γραβιέρας Νάξου 1 αβγό, βραστό, σε ροδέλες 2-3 φύλλα ρόκας, χονδροκομμένα Για τη σος γιαουρτιού 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά ½ παντζάρι, βρασμένο και τριμμένο 1-2 κλωναράκια μαϊντανό, τα φύλλα, ψιλοκομμένα 1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο ½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 αραβική πίτα) 1 μεγάλη αραβική πίτα 1 φύλλο πράσινης λόλας 1 φύλλο κόκκινης λόλας 150 γρ. ξεψαχνισμένο μοσχαράκι από την προηγουμένη 4 ροδέλες ντομάτας ½ πράσινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια 2-3 φλοίδες αγγουριού, μακρόστενες 5-6 φλοίδες παρμεζάνας Για τη σος 1 κ.σ. μαγιονέζα ½ κ.γ. μέλι 1 κ.γ. μουστάρδα 1 πρέζα κύμινο […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ½ ποτήρι κρασιού έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 500 γρ. κιμά από λάπα 250 ml χυμό ντομάτας 200 γρ. ντομάτα, κονκασέ 2 κ.γ. ζάχαρη 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 4-5 γαριφαλόκαρφα ξυλάκια κανέλας αλάτι, πιπέρι 300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το […]
ΥΛΙΚΑ (για 15-18 κομμάτια) ½ πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 300 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια 300 γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια 300 γρ. γραβιέρα Νάξου, χονδροτριμμένη 2 αβγά 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγοε.π. ελαιόλαδογια την επάλειψη του φύλλου και του σκεύους ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενο πυρέξ) Για τον κιμά έ.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα 1 κονσέρβα ντομάτα, κονκασέ 2 πακέτα λαζάνια, παραλληλόγραμμα 12 φέτες τυρί του τοστ Για την μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. βούτυρο αλάτι, πιπέρι […]
Για τη ζύμη 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1½ φλ. φρέσκο γάλα 3 αβγά 50 ml σπορέλαιο 1 κ.γ. αλάτι βούτυρο, για το τηγάνι και την επάλειψη του πυρέξ Για τη γέμιση λίγο έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ½ κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χονδροκομμένο αλάτι, πιπέρι ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 300 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 40 κομμάτια) Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. 300 γρ. πρόβειο γιαούρτι, με πέτσα 1 πρέζα αλάτι 1 κρόκο αβγού Για τη γέμιση 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, τριμμένο 250 γρ. κιμά από λάπα 200 ml χυμό ντομάτας 200 γρ. ντομάτα, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. τορτελίνια με 4 τυριά 1 στήθος κοτόπουλου, βραστό ή ψητό, σε λωρίδες 250 γρ. baby σπανάκι, χονδροκομμένο ½ κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια ½ κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρντισμένο* 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού Για το ντρέσινγκ 1 κ.σ. μηλόξιδο 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο 1 κ.σ. μέλι ½ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. βίδες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά σουρωμένες {{{ moto }}} 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι, ξεπλυμένο και στραγγισμένο 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 200 γρ. μαγιονέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια 1 κονσέρβα (120 γρ.) χταπόδι σε ελαιόλαδο, σε κομμάτια 1 κονσέρβα (370 γρ.) καλαμαράκια σε νερό, καθαρισμένα* και κομμένα σε ροδέλες 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ½ ποτηράκι του κρασιού ούζο ½ ποτηράκι του κρασιού […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 2 φορές περασμένο από τη μηχανή 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι, τριμμένο 1 αβγό 2 κ.σ. λευκό ξίδι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια ή ξηρή 1 φλ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και καλά στυμμένο 1 μικρή ντομάτα, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πένες ολικής άλεσης 3 ντομάτες, σε κυβάκια 2 μικρά αγγούρια, σε κυβάκια 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. ελιές Καλαμών, απύρηνες, σε ροδέλες 2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη βινεγκρέτ 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 20 ml μηλόξιδο EKTEΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. φαρφάλες 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε λεπτές φέτες 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε λεπτές φέτες 250 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια χυμό από ½ λεμόνι ½ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. ριγκατόνι ολικής άλεσης 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη 100 γρ. αντσούγιες, σε φιλέτα, ξεπλυμένες και στεγνωμένες καλά με χαρτί κουζίνας 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. αχηβαδάκι μικρό 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, σε κυβάκια 2 καρότα, σε λεπτές ροδέλες 1 φλάσκα μελιτζάνα, σε κυβάκια 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 φλ. ανανά από κονσέρβα, σε κομματάκια, καλά στραγγισμένο 1 ώριμο μάνγκο, σε κυβάκια 1 αβοκάντο, σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 γαλλικές μπαγκέτες μαγιονέζα 3-4 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα 16 λεπτές ροδέλες ντομάτας 8 ροδέλες πράσινης πιπεριάς 8 ροδέλες κόκκινης πιπεριάς 8 ροδέλες κίτρινης πιπεριάς 8 ροδέλες κρεμμυδιού 8 φέτες ζαμπόν (μπούτι) 12 φέτες σαλάμι αέρος 8 φέτες μπέικον 8 φέτες τυρί του τοστ (της αρεσκείας σας), σε 16 τρίγωνα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 πακέτο σπαγκέτι No 6 220 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένα 4 κρόκους αβγών 50 γρ. βούτυρο 8-10 φέτες μπέικον, κομμένο σε καρέ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε […]