ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. αχηβαδάκι μικρό
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε κυβάκια
2 καρότα, σε λεπτές ροδέλες
1 φλάσκα μελιτζάνα, σε κυβάκια
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλ. ανανά από κονσέρβα, σε κομματάκια, καλά στραγγισμένο
1 ώριμο μάνγκο, σε κυβάκια
1 αβοκάντο, σε κυβάκια
Για το ντρέσινγκ
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
EKTEΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τη μελιτζάνα, το φινόκιο και τα κολοκυθάκια, για μερικά λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι και την πάπρικα.
Σε μια βαθιά πιατέλα βάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τον ανανά, το μάνγκο και το αβοκάντο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.