ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. ριγκατόνι ολικής άλεσης

20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη

100 γρ. αντσούγιες, σε φιλέτα, ξεπλυμένες και στεγνωμένες καλά με χαρτί κουζίνας

2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ρίχνουμε στα ζυμαρικά τα ντοματίνια, τη ρόκα, τις αντσούγιες και την κάππαρη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.