ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. βίδες

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά σουρωμένες {{{ moto }}}

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι, ξεπλυμένο και στραγγισμένο

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

200 γρ. μαγιονέζα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, και τα σουρώνουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον τόνο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.