Τορτελίνια με σπανάκι και κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. τορτελίνια με 4 τυριά

1 στήθος κοτόπουλου, βραστό ή ψητό, σε λωρίδες

250 γρ. baby σπανάκι, χονδροκομμένο

½ κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια

½ κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια

2 κ.σ. σουσάμι, καβουρντισμένο*

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. μηλόξιδο

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. μέλι

½ κ.γ. μουστάρδα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα τορτελίνια, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, και τα σουρώνουμε.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το μηλόξιδο, το μπαλσάμικο, το μέλι,
τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το σπανάκι, τα δύο είδη πιπεριάς, το σουσάμι και τον βασιλικό. Τέλος, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

* Πώς καβουρντίζουμε το σουσάμι: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά το σουσάμι, ώσπου να βγάλει τα αρώματά του.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk