Για το μπεν μαρί φούρνου βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ταψί και ρίχνουμε τόσο βραστό νερό όσο να καλύψει περίπου τα 3/4 της φόρμας
YΛΙΚΑ (για 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 10 εκ.) Για τις τάρτες 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 160 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αβγά 400 γρ. αλεύρι, μαλακό 100 γρ. κακάο, σε σκόνη 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι Για την γκανάς σοκολάτας 350 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια 500 ml κρέμα γάλακτος, […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κομμάτια) Για τα μακαρόν 200 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου 3 ασπράδια αβγών 30 γρ. ζάχαρη Για την κρέμα 150 ml γάλα 30 γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγών, ελαφρά χτυπημένους 40 γρ. κορν φλάουρ 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε […]
ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψί) Για το σιρόπι 300 ml νερό 450 γρ. ζάχαρη χυμό από 1 λεμόνι Για το κιουνεφέ 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 220 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο 450 γρ. μείγμα από κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia και μοτσαρέλα 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα, για το πασπάλισμα (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σιρόπι: Σε μια […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 ατομικά μπολ) 1 τσουρέκι, έτοιμο, κομμένο σε 10 ισόπαχες φέτες λίγη κανέλα, σε σκόνη Για το σιροπι 800 ml νερό 800 γρ. ζάχαρη 3 ξυλάκια κανέλας χυμό από 1 πορτοκάλι Για την κρέμα 4 αβγά 80 γρ. κορν φλάουρ 1 λίτρο γάλα 250 γρ. ζάχαρη 25 σταγόνες μαστιχέλαιο 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, […]
ΥΛΙΚΑ (για 40 κομμάτια) Για τα μαντιλάκια 12 φύλλα κρούστας (500 γρ.) 150 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χονδροσπασμένα 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 1 βανιλίνη Για το σιρόπι 550 ml νερό 800 γρ. ζάχαρη 250 ml σιρόπι γλυκόζης 2 ξυλάκια κανέλας EKTEΛΕΣΗ Χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 τριάδες. […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 220 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 30 γρ. βούτυρο αγελάδος ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Για το κανταΐφι 1.000 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο Για το σιρόπι 680 ml νερό 1.300 γρ. ζάχαρη 150 ml σιρόπι […]
YΛΙΚΑ (για 15-20 κομμάτια) 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 40 γρ. μέλι 5 γρ. τζίντζερ, τριμμένο 225 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. βούτυρο αγελάδος κακάο σε σκόνη, για την επικάλυψη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και το […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 50 μαντλέν) 250 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις φόρμες 1/4 ματσάκι δυόσμο, τα φύλλα 250 γρ. αβγά (5 μέτρια αβγά) 250 γρ. ζάχαρη 20 γρ. μέλι 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη, για τις φόρμες 50 γρ. κακάο, σε σκόνη 8 γρ. μπέικιν πάουντερ ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ατομικές τάρτες) ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 115 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις ταρτιέρες 90 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για τις ταρτιέρες ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 150 ml γάλα 150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 40 γρ. […]
Θα συνοδεύσει το γάλα των παιδιών και τον καφέ των μεγάλων
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί) 3 μέτρια αβγά 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 120 γρ. μαύρη ζάχαρη 170 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για το σκεύος 80 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για το σκεύος 10 γρ. κακάο, σε σκόνη 5 ml καφέ εσπρέσο […]
YΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια) 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση ανανά 80 γρ. ζάχαρη άχνη 100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένα σε σαντιγί 20-25 φύλλα μέντας, τσαλακωμένα με το χέρι 10 ροδέλες κομπόστα ανανά, στραγγισμένες, σε κύβους ½ πακέτο σφολιατίνια, σπασμένα με το χέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγο […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 500 ml έτοιμο χυμό βερίκοκου ή ροδάκινου ή ανάμεικτο 1 μήλο πράσινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 ροδάκινο ή αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 1/4 πεπόνι ή 10 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια ½ ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 10 ρώγες σταφυλιού 12 φράουλες, καθαρισμένες ή 3 […]
ΥΛΙΚΑ (για 15 καλαμάκια) 15 φράουλες, καθαρισμένες ή ρώγες σταφυλιών ή 8 σύκα κομμένα στη μέση 1 ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 15 μεγάλα κεράσια, χωρίς κουκούτσι ή 8 βανίλιες στα 2 ή 4 μάνγκο στα 4 5 μικρά ακτινίδια, κομμένα στα 3 50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά ½ ματσάκι λουίζα, τα φύλλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 1 ματσάκι βασιλικό 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο* 20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ. 30 γρ. ζάχαρη άχνη 80 ml νερό 500 γρ. έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας 500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες ή φρούτα του δάσους ή βανίλιες ή ανανά σε κυβάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του […]
Το ιμβερτοσάκχαρο είναι ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης που υπόσχεται να δώσει σώμα και γλυκύτητα στο παγωτό, χωρίς να το κάνει λιγωτικό...
ΥΛΙΚΑ 1 λίτρο γάλα 10 αβγά, τους κρόκους 130 γρ. ζάχαρη 70 ml σιρόπι γλυκόζης 5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής) 100 γρ. πάστα τριαντάφυλλου (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής) 80 ml κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής) {{{ moto }}} ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια του µαρτίνι) 300 ml κρέµα γάλακτος 3 γρ. µαστίχα, σε σκόνη 100 γρ. λευκή σοκολάτα, χονδροσπασµένη 1 μέτριο πεπόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, βράζουµε την κρέµα γάλακτος µε τη µαστίχα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τη σοκολάτα. Οµογενοποιούµε µε µια µαρίζ, µεταφέρουµε σε άλλο σκεύος […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 1 µέτριο καρπούζι, χωρίς κουκούτσια 5 γρ. κανέλα, σε σκόνη 40 ml ηλιέλαιο 40 ml έ.π. ελαιόλαδο 150-180 γρ. ζάχαρη 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.σ. επιπλέον (για το πασπάλισµα του ταψιού) 15 γρ. µπέικιν πάουντερ 1 κ.σ. βούτυρο (για την επάλειψη του ταψιού) 80-100 ml […]