• Αναζήτηση
  • Φρουτοσαλάτα με παγωμένο βερίκοκο

    ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

    500 ml έτοιμο χυμό βερίκοκου ή ροδάκινου ή ανάμεικτο

    1 μήλο πράσινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

    1 ροδάκινο ή αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

    1/4 πεπόνι ή 10 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

    ½ ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

    10 ρώγες σταφυλιού

    12 φράουλες, καθαρισμένες ή 3 ακτινίδια στα 4 ή κόκκινα φρούτα του δάσους

    τον χυμό από 1 πορτοκάλι

    το ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο

    30 ml λικέρ Grand Marnier

    10 φύλλα δυόσμου

    EKTEΛΕΣΗ

    Βάζουμε τον χυμό του βερίκοκου σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φρούτα, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Βγάζουμε τον παγωμένο χυμό από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα σε ατομικά μπολ, μοιράζουμε από πάνω το «χιόνι» του βερίκοκου και διακοσμούμε με τα φύλλα του δυόσμου.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

    Αφιερώματα