• Αναζήτηση
  • Τάρτες σοκολάτας με καρδάμωμο

    YΛΙΚΑ (για 8 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 10 εκ.)

    Για τις τάρτες

    250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

    160 γρ. ζάχαρη άχνη

    2 αβγά

    400 γρ. αλεύρι, μαλακό

    100 γρ. κακάο, σε σκόνη

    5 γρ. μπέικιν πάουντερ

    1 πρέζα αλάτι

    Για την γκανάς σοκολάτας

    350 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια

    500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

    70 γρ. ζάχαρη

    50 γρ. καρδάμωμο, σε σκόνη

    50 γρ. βούτυρο αγελάδος

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τάρτες: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό όλα μαζί τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αποσύρουμε από το μίξερ, τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC και μοιράζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, με τη βοήθεια του πλάστη, τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα τα οποία στρώνουμε στις ταρτιέρες. Τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και λίγα ξερά φασόλια και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά.

    Γκανάς σοκολάτας: Βάζουμε τη σοκολάτα σε μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και το καρδάμωμο και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ που περιέχει τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε την γκανάς στις τάρτες και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πήξει η κρέμα.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.

     

     

    Αφιερώματα