ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

10 αβγά, τους κρόκους

130 γρ. ζάχαρη

70 ml σιρόπι γλυκόζης

5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

100 γρ. πάστα τριαντάφυλλου (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

80 ml κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής) {{{ moto }}}

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς µε µια κουτάλα. Ελέγχουµε τη θερµοκρασία µε το ειδικό θερµόµετρο και στους 85°C, που γίνεται η παστερίωση, αποσύρουµε από τη φωτιά.

Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει, µέχρι να πέσει η θερµοκρασία του στους 4°C. Το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε στην κατάψυξη στους -18°C.