Νόστιμη σούπα βελουτέ με πιπεριές φλωρίνης
Τώρα που κρύωσε ο καιρός ήρθε η ώρα για σούπα.

Τώρα που κρύωσε ο καιρός ήρθε η ώρα για σούπα.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 πατάτα σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές για να τις καθαρίσουμε πιο εύκολα.
Τις ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Προσθέτουμε νερό, να σκεπάζει τα υλικά, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε τη σούπα από την εστία και την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε τη βελουτέ σε πιάτα ή μπολ γαρνίροντας το καθένα με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά Μυστικά
Προσέχουμε η φωτιά να είναι χαμηλή όσο θα είναι στην κατσαρόλα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’ Χρόνος μαγειρέματος: 60’ Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ
• 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 πατάτα σε κυβάκια
• 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
για το σερβίρισμα
• Γιαούρτι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ταψί,
τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τις κλείνουμε σε μια πλα- στική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές για να τις καθαρίσουμε πιο εύκολα. Τις ξεφλουδίζουμε, πετάμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις ψιλο- κομμένες πιπεριές.
Προσθέτουμε νερό, να σκεπάζει τα υλικά, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγει- ρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αποσύρουμε τη σούπα από την εστία και την πολτοποιούμε με ραβδομπλέ- ντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε τη βελουτέ σε πιάτα ή μπολ γαρνίροντας το καθένα με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ε.Ψ.