Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Σον Πεν συνεχίζει να εμψυχώνει τους Ουκρανούς στην άνιση μάχη που δίνουν ενάντια στην εισβολή των δυνάμεων από τη Ρωσία.

Ο Σον Πεν έχει καταγωγή από τη Λιθουανία και βρίσκεται στο Κίεβο ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής παραγωγής της εταιρείας Vice Studios για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Στυγνό λάθος

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Σον Πεν αποκάλεσε τον πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία «στυγνό λάθος».

Ο 61χρονος ηθοποιός έγραψε: «Ήδη ένα στυγνό λάθος με ζωές που αφαιρέθηκαν και καρδιές που έσπασαν, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο κ. Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος για όλη την ανθρωπότητα. Ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί σε ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχών».

Και πρόσθεσε: «Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τον δημοκρατικό εναγκαλισμό των ονείρων. Αν την αφήσουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική χάνεται».

Ντοκιμαντέρ για την εισβολή

Ο Πεν πέταξε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και εθεάθη να κάθεται μπροστά και στο κέντρο μιας κυβερνητικής ενημέρωσης Τύπου λίγες μόλις ώρες μετά την εισβολή, καθώς εκπροσωπούσε το VICE για ένα ντοκιμαντέρ που γυριζόταν για τον πόλεμο.

Το ντοκιμαντέρ – το οποίο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και ένα μήνα και έχει επικεντρωθεί στην αυξανόμενη ένταση στην περιοχή – είναι μια παραγωγή των VICE Studios, «σε συνεργασία με το VICE World News και την Endeavor Content», σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου μέσων ενημέρωσης.

Σε μεταφρασμένη ανάρτησή της στο Facebook, η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε ευγνώμων για την παρουσία του Πεν και τον επαίνεσε ως πιο θαρραλέο από τους δυτικούς ηγέτες. «Ένας Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν έφτασε στην Ουκρανία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο σκηνοθέτης ήρθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Σον Πεν επιδεικνύει το θάρρος που λείπει από πολλούς άλλους, ιδίως από τους δυτικούς πολιτικούς» τονίζεται στην ανακοίνωση.