Πώς αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες των βιβλιοθηκών την κρίση της πανδημίας COVID-19; Ποιους νέους τρόπους εργασίας αναγκάστηκαν να διερευνήσουν, σε ένα πιεστικό χρονικά πλαίσιο, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους χρήστες τους από απόσταση; Σε ποια συμπεράσματα και πρακτικές κατέληξαν;

Στα ερωτήματα θα απαντήσουν οι ομιλήτριες του webcast «Καινοτομία, εργαλεία και υπηρεσίες βιβλιοθηκών: Η πρόκληση COVID-19» που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18.00.

Σκοπός του webcast είναι να παρουσιαστούν οι καινοτομίες, οι τεχνολογίες και οι πρωτοβουλίες που αποδείχτηκαν αποτελεσματικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Μέσα από τις παρουσιάσεις θα αναδειχτούν οι πρακτικές και οι υπηρεσίες αυτές που μπορούν να ακολουθηθούν και από άλλες βιβλιοθήκες, για την κάλυψη των δικών τους αναγκών κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, αλλά και αυτές που θα μπορούσαν να παραμείνουν σε εφαρμογή στην μετά την COVID-19 νέα κανονικότητα.

Τέσσερις ομιλήτριες, που όλες τους διετέλεσαν πρόεδροι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων (IFLA) θα παρουσιάσουν, μαζί με την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ομιλίες: Christine Mackenzie (ΗΠΑ), Barbara Lison (Γερμανία), Gloria PérezSalmerón (Ισπανία), Donna Wills Scheeder (ΗΠΑ), Ανθή Κατσιρίκου, πρόεδρος ΕΕΒΕΠ. Το webcast θα συντονίσει η Τόνια Αράχωβα, IFLA Treasurer.

Οι ομιλίες καθώς και οι ερωτήσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται ξεχωριστή προεγγραφή για το κάθε webcast.

Για εγγραφή πατήστε εδώ: https://zoom.us/webinar/register/WN_eG8pvKKyTFiZV0ZZu80Etw.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webcast ζωντανά στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube εδώ: https://youtu.be/ofdeUHGQKUE, με δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής ερωτήσεων.

Σε όσους το επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης συμμετοχής με αίτημά τους στο lib@eef.edu.gr.

Το webcast θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη. Λεπτομέρειες για το δεύτερο μέρος θα ανακοινωθούν προσεχώς.