Χορός αστεριών στο Κανάλι της Βουλής

Από το KEA AMEA και το ΙΣΟΝ στην παράσταση που χορογράφησε η Αννα Βεκιάρη

Τη φετινή σεζόν το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης ΑμεΑ ΚΕΑ ΑΜΕΑ παρουσίασε δύο αξιόλογες παραστάσεις σε συνεργασία με το Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Θέατρο και τον Χορό ΙΣΟΝ στα πλαίσια της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτισμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η πρώτη παράσταση, «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Οικονόμου με τον Μιχάλη Ταμπούκα στον ομώνυμο ρόλο, προβλήθηκε πρόσφατα στο Κανάλι της Βουλής με σημαντική ανταπόκριση τηλεθέασης. Η δεύτερη παράσταση είναι το έργο «Τα Αστέρια Χορεύουν στο Σκοτάδι» που συνέλαβε και χορογράφησε η Αννα Βεκιάρη.

Στις παραστάσεις συμμετείχαν μαθητές του ΚΕΑ ΑΜΕΑ, όπως άνθρωποι με σύνδρομο Down και στο φάσμα του αυτισμού, που κατέδειξαν γόνιμα το καλλιτεχνικό δυναμικό τους σε μία άψογη συνεργασία με μη ανάπηρους επαγγελματίες ηθοποιούς και χορευτές. Η παράσταση «Τα Αστέρια Χορεύουν στο Σκοτάδι» μεταδίδεται στο Κανάλι της Βουλής την Κυριακή 21 Μαρτίου–Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (WebTV – Κανάλι 1, στις 20:30).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτισμός