Για αιφνιαδιαστική και απροειδοποίητη κατάληψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρέντη από προσωπικό του ΟΣΕ με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεσμευόμενη να προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών «παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, πράγμα που υπογραμμίζει στις ενημερώσεις της από σήμερα στις 7 το πρωί, «την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ».

Σημειώνεται ότι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Ρένη αποτελεί κομβο για την αναχώρηση και έλευση των αμαξοστοιχιών στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην εφικτή η εκτέλεση δρομολογίων στο δίκτυο της χώρας.

«Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, η τελευταία διαβεβαίωνε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 17/02, ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Μόλις σήμερα το πρωί, στις 08.20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα – επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο» συνεχίζει.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει μάλιστα ότι οι εργαζόμενοί της, μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, προσωπικό σταθμών,  βρέθηκαν από το πρωί στις δουλειές τους, «αλλά για μία ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου δεν κατέστη δυνατή λόγω του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ».