• Αναζήτηση

Βρετανία : Απορρίφθηκε η προσφυγή των Τόρις κατά γλυπτών πάγου σε ντιμπέιτ

Πολιτικό σάλο προκάλεσε στη Βρετανία η απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Channel 4 να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και τον ηγέτη του κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, με γλυπτά λιωμένου πάγου σε τηλεοπτική συζήτηση υψηλής τηλεθέασης με θέμα το περιβάλλον.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης απέρριψε την προσφυγή του Συντηρητικού Κόμματος κατά του Channel 4, που τοποθέτησε ένα γλυπτό από πάγο στην κενή θέση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κατά την διάρκεια τηλεοπτικού debate για το Κλίμα.

Η Ofcom αιτιολόγησε την απόφασή της εξηγώντας ότι αυτή η υδρόγειος από πάγο με το logo του Συντηρητικού Κόμματος, «δεν αντιπροσώπευε προσωπικά τον πρωθυπουργό», ότι η εκπομπή δεν τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός, ενώ οι θέσεις του Συντηρητικού Κόμματος εκπροσωπήθηκαν επαρκώς.

Δεν πήγαν στο ντιμπέιτ για το κλίμα Τζόνσον και Φάρατζ

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες των βρετανικών πολιτικών κομμάτων συμμετείχαν στην αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή εκπομπή της 28ης Νομεβρίου του Channel 4, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όμως, ο Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής του Κόμματος Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, αρνήθηκαν την πρόσκληση.

Στην θέση τους τοποθετήθηκαν γλυπτά από πάγο που έλιωναν σιγά-σιγά για να παραπέμψουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Συντηρητικό Κόμμα διαμαρτυρήθηκε, εξηγώντας ότι πρότεινε η εκπροσώπηση των Τόρις να γίνει από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, πράγμα που αρνήθηκε το Channel 4, αφού η πρόσκληση αφορούσε ηγέτες κομμάτων.

Στο κείμενο της απόφασης που δόθηκε στην δημοσιότητα, η Ofcom αναφέρει ότι «τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν την δημοσιογραφική ελευθερία να καθορίζουν το σχήμα κάθε προεκλογικού debate».

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk