Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στην Κινέτα καθώς και επιβάτες διερχόμενων αυτοκινήτων που κινούνταν στην περιοχή καθώς πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Από τη σφοδρή βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα κινδύνεψαν ζωές, όπως παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Κινέτα ενώ όπως είπε ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες σάρωσαν και την Αττική.

Κινδύνεψαν άνθρωποι

«Κινδύνεψαν ζωές στην Κινέτα. Προχωρήσαμε σε 27 απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα. Η μέρα θα είναι μεγάλη. Έχουμε να δώσουμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10 το πρωί λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα.

Αναφορικά με τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων, τόνισε πως γίνεται προσπάθεια – σε πρώτη φάση – να ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονταν οι απομακρύνσεις ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτωνη και φερών υλικών σε οικίες.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Συνεχίζονται οι ατόμων στην περιοχή της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σε οικίες.

View image on Twitter
See Πυροσβεστικό Σώμα’s other Tweets

Αποκαλυπτικές οι εικόνες και τα βίντεο από την πλημμύρα

Ειδικότερα, από την έντονη καταιγίδα υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη.

Πηγή φωτογραφίας: ΣΚΑΪ

Τα βίντεο από την στιγμή που ξεχειλίζει το ρέμα είναι σοκαριστικές, ενώ αποκαρδιωτικό είναι το σκηνικό στην Κινέτα και με το επόμενο φως της ημέρας, καθώς ΙΧ έχουν αναποδογυρίσει, ενώ δύσκολη είναι και η κυκλοφορία στους δρόμους του Δήμου λόγω καθίζησης.

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ολυμπίας Οδού η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή στο ρεύμα προς Κόρινθο από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του 62ου χιλιόμετρου με αποτέλεσμα η τροχαία να σταματά τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Η εκτίμησή του μάλιστα, είναι ότι η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί και γι’ αυτό κάλεσε όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Πελοπόννησο να το αναβάλουν. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτιμησή του ήταν ότι «κάτι θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Δεκάδες κλήσεις από την Πυροσβεστική

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική από κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της ορμής και του μεγάλου όγκου των υδάτων που έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.

Υπάρχουν, επίσης, πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιημένα στους δρόμους και τις δύο εθνικές οδούς, οι οποίες παρουσιάζουν εικόνα λίμνης εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων.

Τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό μαζί με φερτά υλικά έχουν μετατραπεί λόγω της σφοδρής και πυκνής βροχόπτωσης σε ορμητικούς και επικίνδυνους χειμάρρους που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.