Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί, για ακόμη μια χρονιά στο 20ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.

Και φέτος με την πολύτιμη συμμετοχή 40 περίπου πρεσβειών, το Helexpo Maroussi (Λ. Κηφισίας 39) φιλοξενεί μια χαρούμενη παγκόσμια γιορτή με γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!

Σ’ έναν Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο χώρο μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας αγοράζοντας σπιτικά γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, μοναδικά δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, καθώς και λαχνούς με πλούσια δώρα.

Φέτος, στο Bazaar του Σωματείου θα παρευρεθούν από το Σύλλογο Les Chef des Ambassades, 16 Σεφ Πρεσβειών οι οποίοι με την ευγενική προσφορά τους θα ετοιμάσουν ιδιαίτερες λιχουδιές για τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Ελάτε με τους φίλους σας και τα παιδιά σας να διασκεδάσετε και να εγκαινιάσετε τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο και ταυτόχρονα να ενισχύσετε το έργο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που έχει ως στόχο την στήριξη του παιδιού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στα 32 χρόνια λειτουργίας του, το Σωματείο έχει στηρίξει 14.200 παιδιά και 6.180 άπορες οικογένειες .

«ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΟΣ» στηρίζοντας το έργο μας.

Η ταυτότητα του σωματείου

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Τα παιδιά που προστατεύουμε προέρχονται από οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Οι οικογένειες αυτές – 300 στον αριθμό – αδυνατούν να παρέχουν την βασική φροντίδα στα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε να καλύπτουμε σε εβδομαδιαία βάση τις απαραίτητες ανάγκες των παιδιών αυτών.

Προσφέρουμε τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας .

Από τις αρχές του 2007 το Σωματείο υλοποίησε ένα μεγάλο στόχο , τη λειτουργία ενός Παιδικού Σταθμού, στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδιά των άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών που προστατεύει.

Φιλοξενούνται 30 παιδιά, 2,5 – 6 ετών, από το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα..

Τις ώρες που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, τους προσφέρουμε πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα, μιας και κάποια από αυτά σιτίζονται αποκλειστικά και μόνον από τον Παιδικό Σταθμό.

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη παραμέληση σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους, καθώς προέρχονται από διαταραγμένες οικογένειες.

Στον παιδικό σταθμό περνούν κάποιες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με την ατομική φροντίδα υγιεινής και δημιουργική ενασχόληση.

Έχουν το δικό τους κρεβάτι μιας και στο σπίτι τους το στερούνται.

Παρακολουθούμε την σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη με τακτική παιδιατρική παρακολούθηση, εμβολιασμό και οδοντιατρικό έλεγχο.

Εκδρομές στη φύση, θέατρο, πάρτι γενεθλίων στον παιδικό σταθμό με τούρτα, κλόουν και δώρα, είναι ερεθίσματα και εικόνες που στερούνται στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Έτσι μαθαίνουν πως υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής.

Η Κοινωνική λειτουργός του σωματείου και η Ψυχολόγος Λειτουργούν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για τους γονείς , μιας και πρώτα πρέπει να λύσουν τα δικά τους προβλήματα για να μπορέσουν στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν τα θέματα των παιδιών τους.

Σαν Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δεν λαμβάνουμε καμία Κρατική επιχορήγηση αλλά στηριζόμαστε καθαρά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ευαισθησία , από τις συνδρομές των μελών μας και από τα έσοδα που προκύπτουν από τη βασική μας εκδήλωση, το bazaar, που γίνεται τον Νοέμβριο στο HELLEXPO PALACE με τη συμμετοχή Πρεσβειών.