Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, μια από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση.

Η τροποποίηση που ανησυχεί τους επιχειρηματίες είναι αυτή που μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει, πως εάν ο υπεύθυνος του μαγαζιού είναι παρών όταν σημειώνεται η παράβαση θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Με αφορμή αυτή την τροποποίηση, o πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, μιλά στην εκπομπή One Direct. «Εμείς είχαμε προτείνει να μην υπάρχει αυτόφωρο, αλλά κάποιο διοικητικό, δηλαδή χρηματικό πρόστιμο. Προσωπικά, είμαι υπέρ της εφαρμογής της νομιμότητας. Το πρόβλημα με την ηχορύπανση και την διατάραξη της κοινής ησυχίας έχει να κάνει με τη παιδεία μας και τον σεβασμό του ενός προς τον άλλον. Πρέπει να βρούμε ένα modus vivendi με τη γειτονιά μας. Να λάβουμε ως επιχειρηματίες τα μέτρα για τη λιγότερη δυνατή όχληση και να αντιληφθούμε όλοι τις ευθύνες μας. Και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες» σημειώνει ο κ. Καββαθάς.

Όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες και για αυτό έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Υγείας.

Πηγή: onetv.gr