Να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων ζήτησε σύμφωνα με το Bloomberg από τις αμερικανικές αρχές μέσω των δικηγόρων του ο Τηλέμαχος Λαβίδας ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση insider trading που αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη και κρατείται σε αμερικανικές φυλακές.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας κατηγορείται από τις εισαγγελικές Αρχές ότι έπαιρνε εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals από τον πατέρα του, Θανάση Λαβίδα, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ariad και διευθύνοντα σύμβουλο της Lavipharm, τις οποίες, στη συνέχεια, έδινε σε έναν φίλο του που, με τη σειρά του, τις χρησιμοποιούσε για να βγάλει τελικά σχεδόν 2 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, ο Τηλέμαχος Λαβίδας αρνείται ότι έκανε κάποια αξιόποινη πράξη, ενώ για τον πατέρα Λαβίδα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Για την υπόθεση αυτή, έχει συλληφθεί και ο τραπεζίτης της Goldman Sachs, Μπράιαν Κοέν, ενώ αναζητείται ένας ακόμη έλληνας επιχειρηματίας ο Γιωργος Νίκας.

Σύμφωνα με το Βloomberg  τόσο στον κ. Νίκα όσο και στον κ. Λαβίδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες όπως και στον Μπράιαν Κοέν, ο οποίος λέγεται ότι έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες στον κ. Νίκα. Ο κ. Λαβίδας, που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι ο ρόλος του στο κύκλωμα ήταν «σχετικά μικρός».

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα συλλήψεις σε μια σειρά περιπτώσεων όπου φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα insider-trading από μια ομάδα τραπεζιτών, traders και επιχειρηματιών, που έβγαζαν εκατομμύρια από παράνομα κέρδη χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές πληροφορίες.

Άλλοι σύνδεσμοι που επικοινωνούσαν με τους υπόπτους έχουν προκύψει μετά από έρευνα και έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, επίσης , σύμφωνα με το Bloomberg.

Όλοι τους θεωρείται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα με δεκάδες περιπτώσεις υποθέσεων «εσωτερικής πληροφόρησης» απ’ την οποία απεκόμισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.