Άλλη μία ήττα ήρθε να προστεθεί στο ιστορικό του Μπόρις Τζόνσον μετά τις τρεις που υπέστη στις δύο πρώτες ημέρες της εμφάνισής του στη Βουλή με το αξίωμα του πρωθυπουργού. Αυτή τη φορά το «χτύπημα» ήρθε από τον στενό οικογενειακό του κύκλο.

Πριν από λίγο ο μικρός αδερφός του Μπόρις Τζόνσον, Τζο Τζόνσον έγραψε στο Twitter ότι έχει διχαστεί μεταξύ της αφοσίωσης στην οικογένεια και του εθνικού συμφέροντος και ως εκ τούτου θα παραιτηθεί από βουλευτής και υπουργός.

Ποιος είναι ο Τζο Τζονσον

Ο 47χρονος Τζο Τζόνσον είχε διοριστεί υπουργός αρμόδιος για τα Πανεπιστήμια, τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2016 για το Brexit ο Τζο Τζονσον είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην πορεία, ωστόσο άλλαξε στάση υπέρ του Brexit, ψηφίζοντας υπέρ της ενεργοποίησης του άρθρου 50 για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Aκολούθως άλλαξε και πάλι γνώμη ζητώντας δεύτερο δημοψήφισμα.

Τον Νοέμβριο του 2018 είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Μέι, στην οποία διατηρούσε τότε θέση υφυπουργού Συγκοινωνιών, με αίτημα τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit. Στην συνέχεια τάχθηκε κατά της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με τους Ευρωπαίους για τους όρους του «διαζυγίου» και την επόμενη ημέρα στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ. Στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός στην κυβέρνηση του αδερφού του.