Η «Υπατία» έχει αρχίσει ήδη να κάνει την επέλασή της με ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες και κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Για τον λόγο αυτό σε πολλές περιοχές της χώρας τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά. Ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής, οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στην ιστοσελίδα της, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν

Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

 • Κλειστά τα σχολεία του δήμου Γαλατσίου. Ανοικτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.
 • Στο δήμο Καισαριανής, μετά την εισήγηση του Δ/ντη του 2ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς να επικοινωνήσουν το πρωί με το σχολείο γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας του.
 • Στο δήμο Αθηναίων: – α) Αναστολή της λειτουργίας των 38ου και 120ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου στην οδό Κόκκερελ 14, του 45ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οδό Πυθίας 38 και β) Τα 24ο ΓΕΛ και 24 Γυμνάσιο Αθηνών στην οδό Σούκα 3, θα έχουν έναρξη της λειτουργίας τους στις 10:00 το πρωί.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των δήμων:
 • Μαραθώνα (δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς).
 • Διονύσου (δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς).
 • Ωρωπού (κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί)
 • Αχαρνών (δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς).
 • Σπάτων – Αρτέμιδος (έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ.)
 • Ραφήνας- Πικερμίου (στη Δ.Κ.Πικερμίου – έναρξη μαθημάτων στις 9:30 π.μ., ενώ στη Δ.Κ. Ραφήνας τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Παλλήνης (έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. για όλα τα σχολεία, τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δ.Ε. Βιλίων και Ερυθρών

Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών:

 • Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του δήμου Πεντέλης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.
 • Στον δήμο Χαλανδρίου η έναρξη μαθημάτων θα γίνει στις 10:00 π.μ., όπως και η έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών του δήμου.
 • Στον δήμο Παπάγου-Χολαργού τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 10:00 π.μ. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Στο δήμο Κηφισιάς – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.
 • Στο δήμο Αμαρουσίου – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Στο δήμο Βριλησσίων – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Στο δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου
 • Στο δήμο Αγίας Παρασκευής – Τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00πμ.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Δήμος Ορεστιάδας: Διακοπή των μαθημάτων στις 9 Ιανουαρίου 2019, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ορεστιάδας μόνο της πρωινής ζώνης, λόγω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού, ώστε να μην διακινδυνεύσει η ασφάλεια κανενός μαθητή.

Δήμος Θάσου: Διακοπή των μαθημάτωνσε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Θάσου.

Δήμος Σαμοθράκης: Διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις απογευματινές και πρώτες πρωινές ώρες που δημιουργούν μεγάλες πιθανότητες ατυχημάτων.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας του παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Σε άλλα η προσέλευση θα γίνεται πιο αργά.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας με απόφαση δημάρχων για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο δήμος Λαγκαδά, ανακοίνωσε ότι λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Από τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ανακοινώνεται ότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, κλειστό θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου λειτουργούν κανονικά από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Ο δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής ανακοίνωσε πως αύριο Τετάρτη η προσέλευση των μαθητών μπορεί να γίνεται έως τις 9:30 το πρωί, λόγω του παγετού στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της παραλιακής ζώνης του δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Κλειστά ακόμη θα παραμείνουν τα σχολεία και στους Δήμους Κασσάνδρας και Αριστοτέλη.

Λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Στον δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Δυτική Μακεδονία

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα σχολεία Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοΐου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση των δημάρχων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, κλειστά θα παραμείνουν με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Στον Δήμο Φλώρινας οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τέλος, με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019. Ο Βρεφικός και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ήπειρος

Δήμος Ζαγορίου: Κλειστά θα είναι σήμερα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Πάπιγκο και Μηλιωτάδες) στο Δήμο Ζαγορίου. Σχετική απόφαση, να μην λειτουργήσουν για δεύτερη μέρα (κλειστά ήταν και την Τρίτη ), υπέγραψε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου λόγω του χιονιού και του παγετού.

Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις.

Θεσσαλία

Νομός Καρδίτσας: Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.

Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Νομός Λάρισας: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη ορισμένα σχολεία του νομού, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων.

Στον δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης.

Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Τρικκαίων: Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί. Οι μαθητές/τριες που χρησιμοποιούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των δύο εταιρειών (2431076650 για το αστικό και 2431073130 για το υπεραστικό), καθώς ήδη έχει υπάρξει συνεννόηση για τροποποίηση των δρομολογίων.

Δήμος Μετεώρων: Από τον δήμο Μετεώρων έγινε γνωστό, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ότι δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή με αποτέλεσμα τον ισχυρό παγετό. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Πύλης: Με απόφαση του δημάρχου Πύλης δεν θα λειτουργήσουν, λόγω παγετού, όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, εφιστάται η προσοχή στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τυχόν βλάβες στη θέρμανση, στην ύδρευση και την άμεση αποκατάστασή τους, ώστε να υπάρχει απάλειψη των προβλημάτων.

Δήμος Φαρκαδόνας: Δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Φαρκαδόνας, σύμφωνα με απόφαση της αντιδημαρχίας Παιδείας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Στερεά Ελλάδα – Εύβοια

Στο Δήμο Θηβαίων όλα τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου από τις 10 π.μ., εκτός από τα Νηπιαγωγεία Καπαρελλίου, Μελισσοχωρίου και Πλαταιών, το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το  ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, που θα παραμείνουν κλειστά.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δε θα λειτουργήσουν επίσης τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία σε Στείρι, Ακραίφνιο και Κόκκινο.

Από τις 9 το πρωί τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Λεβαδέων.

Κλειστά θα είναι και τα σχολεία στον Δήμο Δομοκού.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στη Χαλκίδα λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στο Δήμο Λαμιέων, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ αναμένεται νεότερη απόφαση για το Γυμνάσιο και Λύκειο Υπάτης το οποίο δε λειτούργησε την Τρίτη.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών (και οι Παιδικοί Σταθμοί) και του Δήμου Μακρακώμης.

Στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη ΔΚ Αμφίκλειας, ενώ αντίστοιχα μετά τις 9:30 θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Κάτω Τιθορέα και Ελάτεια.

Όλα τα σχολεία στο νομό Εύβοιας θα είναι κλειστά, εκτός από αυτά της Σκύρου, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Ευρυτανία, τα σχολεία των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, θα λειτουργήσουν μετά τις 9:00′ το πρωί.

Στη Φωκίδα, θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ κλειστά θα είναι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, στις Κοινότητες Δελφών, Πολυδρόσου και Επταλόφου, καθώς και το Νηπιαγωγείο Γραβιάς.

Στη Βοιωτία όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά στο Δήμο Τανάγρας στο Κυριάκι, στην Αγία Τριάδα και στην Αράχωβα, ενώ στο Δίστομο θα λειτουργήσουν από τις 10:00′ το πρωί (κλειστό το νηπιαγωγείο).

Πελοπόννησος

Ηλεία: Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Λασιώνος, Λαμπείας και του Δημοτικού Σχολείου Κούμανι της Δ.Ε. Φολόης, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και ολικού παγετού) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης μαθητών.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες και φοιτούν σε σχολεία (Ειδικά, ΕΠΑΛ κλπ) εκτός των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων.

Δεν θα λειτουργήσουν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και του Γυμνάσιο Γουμέρου της Δ.Ε. Ωλένης του Δήμου Πύργου.

Ιόνιο

Δήμος Λευκάδας: Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα εξής σχολεία του Δήμου Λευκάδας:

1. Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.

2. Νηπιαγωγείο Καρυάς.

3. Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.

4. Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Επίσης, για το Νηπιαγωγείο του Αγίου Πέτρου η ώρα προσέλευσης των μαθητών θα γίνει στις 9:30 π.μ..

Κυκλάδες

Δήμος Άνδρου: Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών, του Δήμου Άνδρου.

Δήμος Νάξου: Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές, Τοπικές και Νησιωτικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν θα λειτουργήσουν.

Κρήτη

Δήμος Αμαρίου: Στο νομό Ρεθύμνου, ο Δήμος Αμαρίου ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα κατά τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Ανωγείων: Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία των Ανωγείων με απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργη.

Δήμοι Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου: Αναμένεται εντός της ημέρας η απόφαση για τα σχολεία των δήμων.

Δήμος Ρεθύμνου: Στο Δήμο Ρεθύμνου με απόφαση του τμήματος παιδείας ανακοινώθηκε πως έπειτα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά.

Νομός Λασιθίου: Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, καθώς η χιονόπτωση είναι πυκνή και συνεχής.

Νομός Ηρακλείου: Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ.Τερζάκης στο neakriti.gr, την Τετάρτη 9/1, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη θέρμανση.