Συμβατά με την αυτοκτονία τα στοιχεία της νεκροτομής του Σπύρου Δραβίλα, ενός εκ των τριών ατόμων -καταζητούμενων για ληστεία- που αυτοκτόνησε το απόγευμα της Παρασκευής σε εξοχική κατοικία στη Νέα Αγχίαλο, δήλωσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας.

Η Ρουμπίνι Λεονταρή, επισήμανε ότι η νεκροτομή επιβεβαίωσε τα στοιχεία της αυτοψίας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε: «Έχουμε βολή μέσα στο στόμα με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις του σπλαχνικού και εγκεφαλικού κρανίου. Ουδεμία, άλλη κάκωση δεν έφερε στο σώμα, ενδεικτική πάλης».

Ο καταζητούμενος βρέθηκε νεκρός με τραύμα από καλάσνικοφ στο πρόσωπο, πεσμένος μπρούμυτα σε εσωτερικά σκαλάκια στο σαλόνι του σπιτιού.

Κοντά του βρέθηκαν κάλυκες και το όπλο που κρατούσε με το δεξί του χέρι ήταν καλυμμένο από το σώμα του, ενώ στο αριστερό κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες

Ενώπιον του ανακριτή ξεκίνησαν οι απολογίες των δύο συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, οι οποίοι φέρονται ως δράστες της ληστείας στο Δίστομο.

Κατά τη μεταγωγή των δύο στο γραφείο του ανακριτή, στην Ευελπίδων, δημιουργήθηκε ένταση, όταν οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους.

Σε συμπαράσταση τους είχαν συγκεντρωθεί κάποιοι φίλοι και αλληλέγγυοι τους, οι οποίοι επιχείρησαν να προπηλακίσουν τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τους φωτορεπόρτερ και τους τεχνικούς που βρίσκονταν εκεί.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή και ληστεία, ενώ τους αποδίδονται και πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για αρπαγή και σύσταση συμμορίας.