• Αναζήτηση
 • Αποστάσεις Λαγκάρντ-Θέλει περισσότερα για ασφαλιστικό και ΦΠΑ

  Η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων είναι πλήρης αλλά δεν είναι πολύ σαφής, δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

  Παρακαλώ περιμένετε...
  Περισσότερες λεπτομέρειες για το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ ζητάει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε επιστολή της προς τον Γερούν Ντάισλεμπλουμ. Με αυτό τον τρόπο το ΔΝΤ διατηρεί τη δική του ατζέντα με βάση το δικό του πρόγραμμα.

  Η επιστολή Λαγκάρντ

   

  «Παρότι η λίστα είναι περιεκτική, γενικά δεν είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένη, κάτι που ίσως να είναι αναμενόμενο με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση μόλις ανέλαβε» σημειώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ για τη λίστα Βαρουφάκη.

  Η Κριστίν Λαγκάρντ  χαιρετίζει τις δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε αρκετά σημεία «συμπεριλαμβανομένων ίσως και των πιο σημαντικών, το γράμμα δεν μεταφέρει τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις που ορίζονται στο Μνημόνιο».

  Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Λαγκάρντ σημειώνει ότι δεν υπάρχει καθαρή δέσμευση για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της οριζόμενης στο Μνημόνιο συνολικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος και του ΦΠΑ και επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για πολιτικές που έχουν ήδη συμφωνηθεί, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

  Χαρακτηρίζει τις δεσμεύσεις αυτές «κρίσιμης σημασίας» για τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις βασικές κριτήρια του Προγράμματος του ΔΝΤ.

  Επομένως, καταλήγει η κυρία Λαγκάρντ, «είναι σημαντικό να τονίσω ότι για να είναι επιτυχημένες οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση, δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν στην περίμετρο της πολιτικής που περιγράφεται  στη λίστα της κυβέρνησης».

  Και καταλήγει: «Τα στελέχη μου και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για την εξεύρεση κοινού εδάφους με στόχο την ολοκλήρωση της 6ης αξιολόγησης του υποστηριζόμενου από το ΔΝΤ προγράμματος, τα συντομότερο δυνατόν».

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk