Νέες οικολογικές δράσεις από τον Ipanema Espresso

Στην επέκταση του πλέγματος των οικολογικών του πρωτοβουλιών και στον τομέα των συνοδευτικών καφέ προχωρά ο Ipanema Espresso, ο οποίος είναι πιστοποιημένος με Fair Trade, UTZ & Rainforest Alliance.

Στην επέκταση του πλέγματος των οικολογικών του πρωτοβουλιών και στον τομέα των συνοδευτικών καφέ προχωρά ο Ipanema Espresso, ο οποίος είναι πιστοποιημένος με Fair Trade, UTZ & Rainforest Alliance.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της πρωτοβουλίας Ipanema Eco Relief – Eco line for a better World!, ο Ipanema Espresso πλαισιώνεται, πλέον, από μία ολοκληρωμένη σειρά φιλικών προς το περιβάλλον συνοδευτικών κωδικών, όπως ποτήρια, δακτύλιοι & θήκες μεταφοράς από 100% Ιαπωνικό Kraft ακατέργαστο και αλεύκαντο χαρτί, οικολογικές χαρτοπετσέτες από ανακυκλωμένο χαρτί, ζάχαρη & γλυκαντικά σε οικολογικές ατομικές συσκευασίες, ξύλινες χαρτοπετσετοθήκες & αναδευτήρες, καθώς και οικολογικά κιβώτια συσκευασίας σε όλους τους διακινούμενους κωδικούς.
Ο 100% Arabica Ipanema Espresso, παράγεται στο πλαίσιο ρητής δέσμευσης για συνεχή σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση εκτεταμένου πλέγματος προγραμμάτων περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων.
Συγκεκριμένα, στην κατεύθυνση έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού της βιοποικιλότητας, το πρόγραμμα Impact Reduction της Φάρμας IPANEMA εφαρμόζει με συνέπεια πρωτοπόρες δράσεις, συμπεριλαμβανομένης της επαναχρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ και φλοιού ως φυσικού λιπάσματος, της στοχευμένης καλλιέργειας ευκαλύπτου για χρήση ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, του περιορισμού της σπατάλης νερού κατά 90% σε σχέση με τις συμβατικές πρακτικές και της συνεχούς υλοποίησης εκτεταμένου προγράμματος αναδασώσεων.
Παράλληλα, μέσω της χρηματοδότησης του Instituto Ipanema με $0,05 για κάθε κιλό πωλούμενου καφέ, η Φάρμα παρέχει, μεταξύ άλλων, δωρεάν στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση & ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μέλη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον αγροτικό πληθυσμό των αναπτυσσόμενων οικονομιών.


Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk