Καθησυχαστικός για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από το 2015 εμφανίσθηκε σήμερα Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός και ότι θα υπάρξει μέριμνα από την Κυβέρνηση.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως μετά τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα προχωρήσει και στη ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, κάτι που άφησε να εννοηθεί ότι θα δρομολογηθεί στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται πως οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών έχουν ήδη παράσχει διαβεβαιώσεως ότι δεν θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Ωστόσο, πέραν της διαβεβαίωσης αυτής, η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει για έξι τουλάχιστον μήνες τη ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ήτοι έως τις 30 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό επιχείρημα του υπουργείου Ανάπτυξης είναι πως το υφιστάμενο καθεστώς πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον έως ότου θεσπιστεί το νέο πλαίσιο για το «πτωχευτικό δίκαιο» των φυσικών προσώπων.