To Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες για την άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης κατ’ άρθρο 106β Ν. 3588/2007, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές της.
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε επιστολή της στο ΧΑ, θα καταθέσει έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης που θα επιτρέψει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.
Τον περασμένο Απρίλιο είχε διαφανεί φως στο τούνελ για την εταιρεία που παρουσίαζε οικονομικά προβλήματος προ κρίσης, καθώς η διοίκηση και ύστερα η συνέλευση των μετόχων είχε εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης που είχε συμφωνηθεί με το 61,4% των πιστωτών της για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της.
Τελικά, όπως την περασμένη Παρασκευή το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης και πλέον η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κατασχέσεις και αιτήσεις πτώχευσης από τους πιστωτές της (εργαζόμενοι, τράπεζες, προμηθευτές κ.α.).