ΡΑΕ: Οι φόροι αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος

Οι φόροι είναι αυτοί που ανεβάζουν τους λογαριασμούς και όχι η τιμή του ρεύματος, η οποία είναι χαμηλή, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ν.Βασιλάκος, στην Επιτροπή Θεσμών απαντώντας στις κατηγορίες βουλευτών της Αντιπολίτευσης για υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Για την αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης του καταναλωτή επανέλαβε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ΑΠΕ.

Οι φόροι είναι αυτοί που ανεβάζουν τους λογαριασμούς και όχι η τιμή του ρεύματος, η οποία είναι χαμηλή, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ν. Βασιλάκος, στην Επιτροπή Θεσμών απαντώντας στις κατηγορίες βουλευτών της Αντιπολίτευσης για υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Για την αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης του καταναλωτή επανέλαβε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Επίσης, ο κ. Βασιλάκος τόνισε την ανάγκη στελέχωσης της ΡΑΕ με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει αναλάβει.

Βροχή από ενδιαφέρουσες ερωτήσεις δέχθηκε από τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΡΑΕ για την πώληση του ελληνικού ενεργειακού δικτύου, αλλά και για την υπόθεση των εταιριών ενέργειας HELLAS POWER και ENERGA με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλει ανάμειξη Τ.Μπαλτάκου στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk