Υπεύθυνη στάση απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν 22 φορείς

Νέο πρότυπο ανάπτυξης και μέτρα για την αποτελεσματική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν με κοινό ψήφισμά τους 22 φορείς επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, ενώ προαναγγέλλουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στις 27 Νοεμβρίου. Ζητούν, μεταξύ άλλων, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ και ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών.

Νέο πρότυπο ανάπτυξης και μέτρα για την αποτελεσματική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν με κοινό ψήφισμά τους 22 φορείς επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, κυρίως της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και η Γενική τους Συνομοσπονδία, ενώ προαναγγέλλουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού 2015.

Μεταξύ άλλων ζητούν επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ και ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Ειδικότερα, στο κοινό ψήφισμά τους προς τον πρωθυπουργό, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, οι φορείς ζητούν, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, την απαλλαγή των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, τη διαγραφή χρεών με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών και την κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι φορείς διεκδικούν ακόμη το σταμάτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ιδίως σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία ή την επαγγελματική στέγη, την αποποινικοποίηση των οφειλών και την ίση μεταχείριση των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για χρέη προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ζητούν ακόμη την πρόσβαση όλων των επαγγελματιών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασχέτως οφειλών, πάγωμα των παλιών ασφαλιστικών εισφορών και δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση.

Το ψήφισμα υπογράφουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), οι ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων και Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης και οι ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Νάουσας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών και Φλώρινας, η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Υδραυλικών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος και Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk