Τουρκολιάς: Χρειάζονται βήματα βελτίωσης στην ελληνική οικονομία

Η συνετής διαχείριση και σοβαρότητα στη δουλειά αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό της Αλέξανδρο Τουρκολιά.

Η συνετής διαχείριση και η σοβαρότητα στη δουλειά αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό της Αλέξανδρο Τουρκολιά.

Μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας -για την έγκριση της χρήσης του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά της κεφάλαια-, ο κ. Τουρκολιάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διοίκησή του παρέλαβε μία τράπεζα με αρνητικά ίδια κεφάλαια και την έφερε σήμερα με θετικό το σχετικό δείκτη στα 9.5 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής αναφερόμενος στα αποτελέσματα 9μηνου του ομίλου που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη τόνισε πως δεν χρειάζεται θριαμβολογία, ενώ επεσήμανε ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσει την ευχέρεια του υπολογισμού του αναβαλλόμενου φόρου.

Πρόσθεσε επίσης ότι για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο ο όμιλος εμφάνισε κέρδη με σημαντική συνεισφορά από την Τουρκία, την ΝΑ Ευρώπη και την Εθνική Ασφαλιστική.

Σε σχέση με την Ελλάδα σημείωσε ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί χρειάζονται ακόμη βήματα βελτίωσης.

Όσον αφορά στο πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας ο κ. Τουρκολιάς τόνισε ότι «τα πιο δύσκολα κομμάτια του έχουν ήδη υλοποιηθεί».

Κατέληξε λέγοντας ότι «παρά τα επιτεύγματα της διοίκησής μας αισθάνομαι ότι οφείλω ακόμη πολλά στον μέτοχο και τον εργαζόμενο της τράπεζας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk