ΣΕΒ: «Ναι» στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Παρέμβαση υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές έκανε ο ΣΕΒ. Με την ευκαιρία της συζήτησης στο ΣτΕ για την πιλοτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε τα ακόλουθα:

Παρέμβαση υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές έκανε ο ΣΕΒ. Με την ευκαιρία της συζήτησης στο ΣτΕ για την πιλοτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποτελεί μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε χωρίς παρωπίδες, με επίγνωση της σημερινής κατάστασης, για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση. Κατ’ αρχήν καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι πολλές υπηρεσίες και επαγγέλματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ασκούνται τις Κυριακές, κάνοντας τη ζωή όλων μας πιο ασφαλή και άνετη.

Με την κατάργηση του αγορανομικού κώδικα, των αγορανομικών διατάξεων και την ψήφιση του Ν. 4254/2014, επιτρέπεται η λειτουργία μικρών και μεγάλων καταστημάτων την Κυριακή, που είναι μια αναγνωρισμένη και αποτελεσματική πρακτική στο εξωτερικό (επιτρέπεται ήδη σε 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των συναρμόδιων υπουργείων, τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα έχουν εκτιμηθεί, ενδεικτικά, σε 30.000 νέες θέσεις εργασίας και σε € 2,5 δις αύξηση συνολικού τζίρου.

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από πόρους και θέσεις εργασίας, που δεν θα έλθουν αν μείνουμε γατζωμένοι στην υπεράσπιση επιμέρους συμφερόντων και αγνοήσουμε το γενικό συμφέρον. Η επιχειρηματικότητα ήταν και θα είναι ταυτισμένη με την ελευθερία επιλογής και τις περισσότερες ευκαιρίες. Πώς είναι δυνατόν να αρνούμαστε ένα μέτρο που εφαρμόζεται πιλοτικά και στοχεύει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης σε τουριστικές περιοχές«;
Ο κ. Φέσσας συμπλήρωσε:
Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές, εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ποιοτικά αγαθά, περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή. Η στήριξη του μέτρου από τους κοινωνικούς εταίρους είναι ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία και την αγορά ότι θα προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν αλλάξουμε τους κανόνες. Αλλιώς θα βλέπουμε την ανάπτυξη με τα κυάλια. Ας υπερασπιστούμε λοιπόν το δημόσιο συμφέρον τολμώντας το αυτονόητο και ας μη σκιαμαχούμε στο χτες
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk