Ντράγκι: Ομόφωνη απόφαση χρήσης νέων μέτρων για πιστωτική χαλάρωση

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά τη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Το ΔΣ της ΕΚΤ ανέλαβε ομόφωνα τη δέσμευση για τη χρήση νέων μη συμβατικών μέσων αν χρειαστεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη τόνισε ο πρόεδρος της κεντρικής ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, δίνοντας σήμα στις αγορές.

Σημείωσε μάλιστα ότι το ΔΣ ανέθεσε στις υπηρεσίες της κεντρικής ευρωτράπεζας την προετοιμασία των νέων μέτρων που θα ληφθούν αν κριθεί αναγκαίο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναθέσει σε προσωπικό της ΕΚΤ και στις ανάλογες επιτροπές του ευρωσυστήματος να διασφαλίσουν την έγκαιρη προετοιμασία περαιτέρω μέτρων, που θα εφαρμοστούν αν χρειαστεί» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία αποφασίστηκε η διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό 0,05%, ο Μ. Ντράγκι επανέλαβε ότι οι αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον ισολογισμό της ΕΚΤ, ο οποίος θα αυξηθεί στα επίπεδα που βρισκόταν στις αρχές του 2012, οπότε είχε διαμορφωθεί περίπου στα 3 τρισ. ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 2 τρισ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk