Κρίνεται η τύχη του σχεδίου εξυγίανσης της «Μπάμπης Βωβός»

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός», η οποία αναμένει εντός

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός», η οποία αναμένει εντός του επόμενου τριμήνου την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση ή μη του σχεδίου εξυγίανσης που έχει υποβάλει στο πλαίσιο της ένταξής της στο άρθρο 99. Το σχέδιο εξυγίανσης της «Μπάμπης Βωβός» συζητήθηκε την Τετάρτη στην οδό Ευελπίδων.
Το σχέδιο υπογράφει η πλειοψηφία των πιστωτών και η διοίκηση εκτιμά ότι το δικαστήριο θα δώσει το πράσινο φως για την υλοποίησή του, έτσι ώστε η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων να παραμείνει εν ζωή, αν και βεβαίως δεν θα έχει καμία σχέση με τον κολοσσό των τελευταίων δύο δεκαετιών που άλλαξε το real estate στην Ελλάδα.
Σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση αφήνοντας «φέσια» πάνω από 600 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, εργαζομένους, Δημόσιο, ΙΚΑ και προμηθευτές.
Σύμφωνα με το σχέδιο που κατά καιρούς η εταιρεία έχει επικοινωνήσει, προβλέπεται η μεταβίβαση στις τράπεζες Πειραιώς και Alpha:
α) Του υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό μέσω απόσχισης κλάδου αξίας 120 εκατ. ευρώ.
β) Των υπό ανέγερση κατοικιών στη Νέα Ερυθραία έναντι τιμήματος 8,8 εκατ. ευρώ.
γ) Ακινήτου στο Σούνιο επί του οποίου επρόκειτο να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες, αξίας 10 εκατ. ευρώ.
Οι τράπεζες με τη σειρά τους θα κεφαλαιοποιήσουν χρέη και θα βρεθούν να ελέγχουν στο τέλος της διαδικασίας από 30% η καθεμία στο μετοχικό κεφάλαιο της «Μπάμπης Βωβός».
Εφόσον επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης, η εταιρεία σταδιακά, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα πωλήσει το ακίνητο στην περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας προς 17 εκατ. ευρώ, όπως και το επενδυτικό ακίνητο που διαθέτει επί της λεωφ. Κηφισιάς προς 1 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει ορίζοντα το 2026 και η εταιρεία εκτιμά ότι τότε το ύψος των υποχρεώσεών της θα έχει περιοριστεί στα 107 εκατ. ευρώ.
Για τα χρέη προς τους εργαζομένους που ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ θα συναφθεί τραπεζικός δανεισμός για το ήμισυ των οφειλών και τα υπόλοιπα θα εξοφληθούν από πώληση ακινήτων. Το προσωπικό θα περιοριστεί σε 15 άτομα. Eπίσης προβλέπεται η αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ μέσα από πολλές δόσεις. Διακανονισμός σε πολλές δόσεις προβλέπεται και για το ποσό των 118 εκατ. ευρώ που οφείλει η εταιρεία στους ανέγγυους πιστωτές.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk