Ο στρατός του Μπασάρ αλ-Άσαντ συγκρούεται με τους αντάρτες στις βόρειες παρυφές του Χαλεπίου επιχειρώντας να θέσει υπό τον έλεγχό του τον τελευταία κεντρική δίοδο ανεφοδιασμού των αντικαθεστωτικών. Με την κατάληψη του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο Χαλέπι ο στρατός θα παγιδεύσει μέσα στην πόλη τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τους πολίτες.

Αν και υπάρχουν μικρότεροι παρακαμπτήριοι δρόμοι που οδηγούν στο Χαλέπι, η κατάληψη του δρόμου αυτού θα μείωνε σημαντικά τις δυνατότητες των ανταρτών να ανεφοδιάζονται και επίσης θα επέτρεπε στο στρατό να πολιορκήσει περιοχές στην πόλη που έχουν περιέλθει υπό τον έλεγχο των ανταρτών εδώ και δύο χρόνια.

«Ο δρόμος είναι τελείως κλειστός και το καθεστώς έχει στήσει οδοφράγματα» δήλωσε ο Μοχάμαντ Μπίντουρ, 25χρονος ακτιβιστής που αντιτίθεται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Οι σύντροφοί μας ήταν εκεί και χρειάστηκε να έρθουν από έναν άλλο δρόμο, διανύοντας πολύ μεγαλύτερη απόσταση, που διήρκεσε ώρες»
ανέφερε.

Ο 30χρονος Αμπντουλάχ Κατμάουι ανέφερε επίσης ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει απευθείας προς το Χαλέπι εξαιτίας των μπλοκαρισμένων δρόμων.

«Όταν φθάσαμε στα βόρεια περίχωρα [του Χαλεπίου] συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στο δρόμο και όταν φθάσαμε στο Χαντάρατ σημειώνονταν συγκρούσεις»
δήλωσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός δεν έχει πάρει ακόμη τον έλεγχο του κεντρικού δρόμου, αλλά οι συγκρούσεις που μαίνονται στο Χαντάρατ, βόρεια συνοικία του Χαλεπιού, είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δρόμου.

Όπως μετέδωσε πάντως το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο συριακός στρατός κατέλαβε τρία χωριά βόρεια του Χαλεπίου, κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

«Εάν ο στρατός καταφέρει και κρατήσει υπό τον έλεγχό του το Χαντάρατ, τότε το Χαλέπι θα βρεθεί υπό πολιορκία» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο επικεφαλής της οργάνωσης Ράμι Άμπντουλ Ραχμάν.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν στο αλ Μουντάφαχ, το Χαντάρατ και το Σίφατ, όπως και σε τέσσερις διασταυρώσεις δυτικά του Σίφατ, ενώ έχουν σκοτώσει «πολλούς ‘τρομοκράτες’ και έχουν καταστρέψει δεκάδες οχήματα».