Συναυλία με τίτλο «Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi» διοργανώνεται το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιουλίου στο «Θέατρο Κ. Τσόκλη στον Κουμάρο». Το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, με τη σοπράνο και συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ιωάννα Φόρτη, θα παρουσιάσουν πρόγραμμα, που σκοπό έχει να ταξιδέψει το κοινό σε ρομαντικά μουσικά μονοπάτια.

Ξεκινώντας από τα μπαρόκ σαλόνια της Ευρώπης και τα τοπία του Αντόνιο Βιβάλντι, οι μουσικοί θα πετάξουν πάνω από τα ναπολιτάνικα αμπέλια με τη ταραντέλα του Ραφαέλε Καλάτσε, θα κάνουν μια στάση στα Επτάνησα με την Chitarrata του Σπύρου Σαμάρα και θα ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και ποιητή με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από τον θάνατό του.
Οι «Δημήτρης Δούνης» θα καταλήξουν στην σύγχρονη κινηματογραφική μουσική του Νίκολα Πιοβάνι, μουσικοσυνθέτη κινηματογραφικών σάουντρα όπως του «Ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Την συναυλία διοργανώνει το Σωματείο «Οι Φίλοι της Τήνου», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου που εφέτος γιορτάζει τα εννέα χρόνια του.