• Αναζήτηση
 • Το βραβείο Leo Award στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο από το ΙCI

  Στον έλληνα συλλέκτη και μαικήνα των τεχνών, Δημήτρη Δασκαλόπουλο θα απονεμηθεί το Leo award από τον οργανισμό Independent Curators International (ICI).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στον έλληνα συλλέκτη και μαικήνα των τεχνών, Δημήτρη Δασκαλόπουλο θα απονεμηθεί το Leo award από τον οργανισμό Independent Curators International (ICI). Τα βραβεία έχουν ονομαστεί προς τιμήν του Λίο Καστέλλι (1907-1999), ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συλλέκτες ο οποίος ανακάλυψε μεταξύ άλλων, τον Τζάσπερ Τζόουνς και τον Ρόμπερτ Ράουσενμπεργκ.

  Τα βραβεία απονέμονται από το 1997 για να αναγνωρίσουν τη συνεισφορά πρωτοπόρων ανθρώπων «οι οποίοι δημιουργούν ευκαιρίες και υποστηρικτικά περιβάλλοντα για τη σύγχρονη τέχνη». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ICI, Ρενό Προς ανέφερε ότι η επιλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου έγινε για να τιμηθεί το όραμά του όσον αφορά τον τρόπο συλλογής έργων τέχνης, αλλά και τα νέα πρότυπα που υιοθετεί προκειμένου να εκθέτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συλλογή του.
  Αναφέρθηκε επίσης στην Ιδρυση του ΝΕΟΝ, ενός οργανισμού «χωρίς τοίχους» ο οποίος παρέχει στήριξη σε καλλιτέχνες και επιμελητές, προσελκύει νέο κοινό μέσα από εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα διεθνές δίκτυο από διεθνείς συνεργασίες.
  Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στη Νέα Υόρκη στις 17 Νοεμβρίου, στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του ICI.
  Το ICI ιδρύθηκε το 1975 στη Νέα Υόρκη από τη Σούζαν Σόλλινς και τη Νίνα Καστέλλι Σάντελ η οποία ήταν κόρη του Λίο Καστέλλι. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που  διοργανώνει εκθέσεις, εκδηλώσεις, και εκδίδει βιβλία και καταλόγους για επιμελητές και φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο. Η βάση του είναι στη Νέα Υόρκη, αλλά ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο μέσα από συνεργασίες με καλλιτεχνικά ιδρύματα. ​
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk