Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο σημαιοφόρος του Λιμενικού (Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών) Δημήτρης Μπαλτάκος, υιός του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και κινήθηκε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Αυτό αναφέρεται στην ΕΔΕ την οποία διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος και διενήργησε ο επιθεωρητής του Λιμενικού.

Ο υιός Μπαλτάκος είχε τεθεί στη διάθεση του αρχηγείου του Σώματος για τον ξυλοδαρμό βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά την αποκάλυψη από τον Ηλία Κασιδιάρη της ηχογραφημένης συνομιλίας του ιδίου με τον (τότε) γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. Ο σημαιοφόρος βατραχάνθρωπος (με ειδικότητα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας) σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες χτυπώντας με κλωτσιές τις πόρτες των γραφείων της Χρυσής Αυγής και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έδωσε δύο χαστούκια στον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, γροθιές στον βουλευτή Νίκο Κούζηλο και χειροδίκησε κατά του βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, στην ΕΔΕ κλήθηκαν και κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες ανάμεσα στους οποίους και ο Τάκης Μπαλτάκος.

Δικογραφία για το συμβάν σχηματίστηκε από το Α.Τ. Συντάγματος έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν βουλευτές της Χ.Α. Εστάλη στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου ο οποίος την επέστρεψε ως ελλιπή ζητώντας επιπλέον μαρτυρίες και ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Δ. Μπαλτάκος αμέσως μετά το συμβάν εντός του Κοινοβουλίου αποχώρησε (με τη συνοδεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.) και δεν εμφανίστηκε παρά μόνο μετά την παρέλευση του αυτοφώρου.