Σαλάτα με πλιγούρι και φακές

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 φλ. πλιγούρι

1 φλ. φακές

2 πιπεριές, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη, σε κυβάκια

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια, σε φέτες

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο {{{ moto }}}

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. πετιμέζι ροδιού (σε μεγάλα σουπερμάρκετ και επιλεγμένα παντοπωλεία)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ανθό αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε ξεχωριστά το πλιγούρι και τις φακές. Βάζουμε τις φακές να βράσουν σε κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει, για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό.

Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε 3 φλ. βραστό νερό (ή ζωμό της αρεσκείας μας), προσθέτουμε το πλιγούρι μαζί με τις φακές, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τον χυμό και τον ανθό αλατιού. Σε σαλατιέρα αδειάζουμε το πλιγούρι με τις φακές και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το θυμάρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ ή σε χρωματιστές, ωμές πιπεριές.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk