Η νοτιοκορεατική αστυνομία κινητοποίησε 6.000 αστυνομικούς για να κάνουν έφοδο σε θρησκευτικό κοινόβιο όπου θεωρούσε ότι βρίσκεται ο επιχειρηματίας Γιου Μπιουνγκ-Ουν, που συνδέεται με την εταιρεία που διαχειριζόταν το βυθισμένο Sewol.

Μετά το ναυάγιο, η εταιρεία -και ο επιχειρηματίας- βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών για αμέλεια, διασπάθιση κεφαλαίων και φορολογική απάτη αλλά ο Γιου παρέμενε για καιρό άφαντος.

Μόλις την Τρίτη, η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκεούν – Χιέ είχε πει ότι «δεν βγάζει νόημα» για ποιο λόγο οι αρχές δεν έχουν καταφέρει τόσο καιρό να εντοπίσουν τον Γιου. Ακολούθησε η εκτεταμένη κινητοποίηση.

Ο Γιου και οι δύο γιοι του -ο ένας εκ των οποίων έχει ως βάση τις ΗΠΑ- διαφεύγουν της σύλληψης εδώ και έναν μήνα. Θεωρείται ότι κρύβονται κάπου στην Νότιο Κορέα προσπαθώντας να βγουν από τη χώρα και να καταφύγουν κάπου που δεν θα κινδυνεύουν με έκδοση στη Σεούλ.

Η αμοιβή για πληροφορίες για τη σύλληψή του έχουν δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, σε περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια.