Σαμαράς: Εργα 20 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του Κατακόλου

Το λιμάνι του Κατακόλου της Ηλείας επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Δυτική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ και όπως δήλωσε τα έργα αυτά πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Το λιμάνι του Κατακόλου της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Δυτική Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και όπως δήλωσε στην συνέχεια, τα έργα αυτά πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα όπως τόνισε, στο Κατάκολο έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως πρόσθεσε, μαζί με τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είναι για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού, θα είναι ουσιαστικά ένα έργο που θα φθάσει συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα αυτά συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα δώσουν την αναγκαία ανάσα, προκειμένου αυτή η καταπληκτική περιοχή να κάνει τη μεγάλη ανάπτυξη, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί.

Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κάθε χρόνο φθάνουν στο Κατάκολο με κρουαζιερόπλοια, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες, προσθέτοντας ότι είναι ο δεύτερος μετά το λιμάνι του Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην συνέχεια στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, που θα γίνουν στην θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου, τονίζοντας ότι «είναι απολύτως καθαρό πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον». Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ότι όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, τονίζοντας ότι «από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την ανάπτυξη και το αύριο».

Υπογράμμισε, δε: «Δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο «Σχέδιο Ζ», που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης».

Αντίθετα, συμπλήρωσε «είναι ένας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά που μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη είναι όλη η Ελλάδα μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk